Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: FlickrГенсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: Flickr
0 0
Read Time:53 Second

У п’ятницю, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Український лідер Володимир Зеленський також буде присутній на ньому

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг. 

Як відзначив генеральний секретар, засідання відбудеться за ініціативи президента України. Спочатку очікується зустріч особисто з Зеленським, а вже після цього голови Міністерств оборони країн Альянсу порушать нагальні потреби нашої країни. За словами Столтенберга, як він очікує, мова йтиме щодо протиповітряної оборони (ППО) нашої країни, а також дефіциту артилерійських снарядів. 

Зокрема генсек відзначив, що країни-члени НАТО мають достатню кількість систем ППО, які можна було б передати нашій країні для відбиття обстрілів з боку Російської Федерації. Він відзначив, що не може озвучити точну кількість систем, оскільки це є секретною інформацію, але зауважив, що у всієї Європи їх менше ніж 100. 

У тому ж числі Столтенберг закликав союзників по НАТО обирати надання допомоги Україні у разі вибору між виконанням плану Альянсу з витрат на оборону й підтримкою Києва. Як приклад, він нагадав про Данію, яка прийняла рішення передати Україні усі свої артсистеми маючи чіткі плани щодо їх поповнення. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *