Метью Міллер, спікер Державного департаменту СШАМетью Міллер, спікер Державного департаменту США / Фото: canadanewsmedia.ca
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Сполучені Штати Америки (США) не планують допомагати Києву захищати небо від ворожих ударів, як вони робили це під час атаки Ірану на Ізраїль.

Про це заявив спікер Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу. 

Як відзначив Міллер, він розуміє обурення українського лідера Володимира Зеленського щодо того, що союзники були готові допомогти Ізраїлю у відбитті атаки Ірану, втім, не готові зробити це для України. За словами речника, будь-який президент шукав би усіх можливих способів захистити своїх людей. 

Водночас Міллер зауважив, що США мають різні відносини з Україною та Ізраїлем. Він пояснив, що Вашингтон протягом десятиліть надавав Тель-Авіву пряму військову допомогу, а їх військовослужбовці мають ширші зв’язки. У тому ж числі США й Україна не мають схожої угоди, як з Ізраїлем (Ізраїльська модель безпеки). 

Спікер Державного департаменту нагадав, що Штати надають українським військовим необхідне озброєння для захисту повітряного простору. Водночас американські літаки не прийматимуть участі у відбитті терористичних обстрілів, аби уникнути збройного конфлікту між Росією та США. 

Варто також додати, що вчора, 17 квітня, відбулась нарада щодо підготовки безпекової угоди зі США. Як відзначав голова Офісу президента Андрій Єрмак, гарантії безпеки повинні зі Штатами повинні бути не гіршими ніж меморандум між Вашингтоном й Тель-Авівом.  

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *