Ольга Стефанішина. Фото: my.uaОльга Стефанішина. Фото: my.ua
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

За словами віцепрем’єрки України Ольги Стефанішиної, п’ять країн-членів НАТО серйозно розглядають сценарій потенційної війни з Росією. Вона назвала Німеччину та Естонію одними з тих, хто публічно висловлює свою стурбованість російською загрозою. Про це повідомило “Радіо Свобода”.

Стефанішина вважає, що Росія може планувати військову агресію проти Європи, але їй знадобиться кілька років, щоб підготувати свої сили. Тому вона закликала союзників НАТО вивчати уроки історії та зміцнювати свою оборону.

Вона також висловила надію, що це сприятиме посиленню європейської оборони, створенню системи єдиних оборонних закупівель, встановленню єдиної політики Європейського Союзу щодо оборонної індустрії, підвищенню ролі НАТО та ухваленню відповідного рішення щодо України. Чиновниця додала, що Україні потрібна підтримка, щоб витримати, поки Європа стане сильнішою.

Ця заява пролунала на тлі повідомлень про те, що Німеччина готується до можливої гібридної атаки Росії на східний фланг НАТО в лютому 2024 року. Був опублікований секретний документ Бундесверу, який містить такий сценарій. Однак НАТО заперечило, що цей документ має відношення до реальності, назвавши його навчальним.

У січні 2024 року президент Франції Еммануель Макрон заявив, що угода про гарантії безпеки для України майже готова, і підкреслив, що 2024 рік буде ключовим для Європи. Він також висловив свою підтримку Україні в її суверенітеті та територіальній цілісності.

Очільник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що Захід втратив свій спокій та передбачуваність, і закликав союзників бути готовими до будь-яких подій, включаючи нові війни. Він також зазначив, що НАТО має потужну військову силу та політичну волю, щоб протистояти будь-якому ворогові.

Помічник генсекретаря НАТО з політичних питань Ханс-Йорген Руге заявив, що члени організації мають бути готовими до можливої російської агресії. Він висловив свою впевненість, що Альянс здатен захиститися від неї.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *