Сергій Шкарлет. Фото: МОНСергій Шкарлет. Фото: МОН
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

У дисертації колишнього міністра освіти Сергія Шкарлета національне агентство з якості вищої освіти остаточно виявило плагіат.

Про це розповів «Українській правді. Життя» ексдоцент Сумського держуніверситету Олег Смірнов. Він також показав відео з наради агентства.

За словами Смірнова, попри всі спроби обвинуваченого затягнути цю справу, НАЗЯВО одноголосно проголосувало за те, що в дисертації Сергія Шкарлета є плагіат.

Проте сьогодні ще має відбутися нарада в шостому апеляційному адмінсуді про заборону Нацагентству розглядати справу Шкарлета. Але подібна нарада вже проводилась після голосування НАЗЯВО.

Спершу експерти Нацагентства погодились, що у дисертації ексміністра присутній плагіат, а згодом суд «заборонив» розглядати це питання. Проте згодом суд анулював своє ж рішення.

НАЗЯВО також подало до Міносвіти подання про скасування наукового ступеня доктора економічних наук Шкарлета.

Нагадаємо, у грудні 2023 року, Комітет з етики НАЗЯВО підтвердив плагіат в дисертації ексміністра освіти. У лютому Шкарлет поскаржився на комітет.

Про можливу академічну недоброчесність Шкарлета вперше зайшла мова ще у 2020 році. У чотирьох його роботах виявили плагіат, але у квітні 2021 року суд вирішив, що факт плагіату досліджували незаконно.

Згодом НАЗЯВО знову отримало скаргу про можливий плагіат у науковій роботі Шкарлета. За даними Олега Смірнова, дисертація Шкарлета за 2008 рік на 24% складається з плагіату російського джерела.

Також під час останнього аналізу роботи експерти виявили 6 джерел, з якими є значні текстові збіги без цитувань та перефразувань. Дисертація ексміністра освіти також має «списані» формули, таблиці, рисунки і схеми.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *