Російський військовий літак СУ-34. Фото: з відкритих джерелРосійський військовий літак СУ-34. Фото: з відкритих джерел
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Згідно з інформацією від Головного управління розвідки Міноборони України, Росія може застосовувати проти України майже три сотні військових літаків.

Це повідомив заступник керівника ГУР Вадим Скібіцький у інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, у розпорядженні РФ наразі є близько 300 бойових літаків.

Він нагадав про те, що недавно українські військові знищили важливий об’єкт – ворожий літак дальньої радіорозвідки А-50.

Після цього, заявив Скібіцький, Росія відсунула зону бойового чергування, але це призвело до того, що вони втратили можливість проводити розвідку. Це, переконує представник ГУР, дуже добре для України. Він пояснив – якщо раніше росіяни мали змогу з Азова спостерігати за Києвом, то тепер – з Краснодарського краю до Києва вони не дістають засобами розвідки. А все через те, що вони бояться підлітати ближче.

Скібіцький відзначив, що Україна скоро отримає літаки F-16, які є одним із засобів, що дозволить знищувати ворожу авіацію, яка використовується для бомбардувань. При цьому він заявив, що росіяни мають задачу зруйнувати і нашу авіацію, і інфраструктуру. Зокрема, за словами представника ГУР, протягом трьох днів поспіль супротивник обстрілював аеродром Канатове (неподалік від міста Кропивницького), намагаючись влучити балістичними ракетами. Це робиться саме для того, щоб не дати нам змогу розмістити там авіацію, – наголосив Скібіцький.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна зможе отримати перші літаки F-16 у червні 2024 року.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *