Загиблі українські захисники. Фото: ФБ Юрка ДячишинаЗагиблі українські захисники. Фото: ФБ Юрка Дячишина
0 0
Read Time:59 Second

Глава Української держави Володимир Зеленський повідомив, що російські сили зазнали втрат у п’ять разів більших, ніж Сили оборони України.

У інтерв’ю телеканалу Fox News він розповів про те, що під час повномасштабної війни, яка триває вже два роки, загинули десятки тисяч українців. Окрім того, десятки тисяч дітей депортували в Росію.

Водночас говорячи про втрати військових, Зеленський вперше озвучив цифри 1:5. За його словами, на одного загиблого українського героя припадає п’ятеро окупантів. Проте, уточнив глава держави, це лише приблизна статистика.

Український лідер нагадав, що станом на зараз терористична армія Російської Федерації не дорахувалась більш як 400 тисяч бійців.

Як відомо, з початку російського вторгнення Україна не публікує офіційну статистику про свої втрати. У 2022 році головнокомандувач повідомив, про загибель близько 9 тисяч бійців, але пізніше цифри не оновлювалися.

Лідер парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія раніше закликав Зеленського озвучити цифри про втрати України в війні, аби суспільство могло оцінити, що втрати не такі значні.

Тим часом ексзаступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що однією з причин, чому не розкриваються втрати, є безпека власних захисників. На її думку, при плануванні операцій військові враховують, серед іншого, дані про кількість бойових осіб у ворожих підрозділах.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *