Ван Ї. Фото з відкритих джерелВан Ї. Фото з відкритих джерел
0 0
Read Time:57 Second

За словами глави МЗС Китаю Ван Ї, «історія розсудить всі нюанси «української кризи», зокрема, хто мав рацію, а хто зробив зло, але зараз найважливіше – зупинити вогонь.

Про це він сказав в інтерв’ю китайським ЗМІ, повідомляє Міністерство закордонних справ КНР.

Міністр заявив, що «українська криза» (так китайці називають напад Росії на Україну, – ред.) становить одну з двох основних проблем у світі, які призводять до негативних наслідків для всіх. Її невирішеність суперечить загальним інтересам міжнародного співтовариства.

Ван Ї наголосив, що історія розсудить, хто в цій ситуації мав рацію, а хто звершив зло. Проте, за його словами, зараз першочергове завдання – відновити мир.

Він зазначив, що історія вчить тому, що єдиний шлях до завершення будь-якого конфлікту – це відновлення діалогу. «Ми переконані, що тільки політичний компроміс може бути виходом», – наголосив дипломат.

За словами міністра, ще є шанс на мирне вирішення «української кризи», тому треба продовжувати докладати зусиль для сприяння діалогу. Він наголосив, що Китай не зупинятиме своєї участі у відновленні миру та підтримці створення гармонійної, ефективної та стабільної системи європейської безпеки.

Нагадаємо, раніше Ван Ї на зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою заявив, що Китай не продає зброю Російській Федерації.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *