Бюро економічної безпеки. Фото: nv.uaБюро економічної безпеки. Фото: nv.ua
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Посли країн “Групи семи” вислали лист до керівництва України, в якому висловили свою занепокоєність щодо проєкту закону про реформу Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Посли G7 зазначили, що пропоновані зміни не відповідають критеріям європейської інтеграції та умовам програми Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Основною вимогою послів є організація відкритого і прозорого конкурсу на місце нового директора БЕБ. Це має на меті запобігти можливому політичному втручанню в призначення важливих посад в цій структурі. Незалежний аудит роботи Бюро також вважається обов’язковим фактором, щоб забезпечити його ефективність та відкритість.

Посли G7 підкреслюють, що реформа має давати можливість звільняти директора Бюро економічної безпеки на основі аудиту. Також вони підкреслили, що потрібно унеможливити звільнення керівника БЕБ за рішенням уряду через “незадовільну” роботу. Крім того, важливо провести переатестацію усіх співробітників Бюро та призначити нових за чіткою та прозорою законодавчою процедурою.

Посли G7 застерігають, що будь-які зміни, що ігнорують ці ключові аспекти, можуть негативно відобразитися на фіскальній стабільності країни та порушити критерії європейської інтеграції та умови програми МВФ. Вони також наполягають на тому, щоб уникати включення в закон про БЕБ будь-яких положень, що можуть підірвати незалежність інших інституцій.

Нагадаємо, що раніше урядовий проєкт закону про реформування Бюро економічної безпеки отримав схвалення від двох комітетів Верховної Ради України.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *