Торгівля Польщі та РФ. Фото: скріншот з відеоТоргівля Польщі та РФ. Фото: скріншот з відео
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Онлайн-видання «Українська правда» розкрило схему торговельних відносин між Польщею і Російською Федерацією, які ведуться через Білорусь. Перед цим поліція Польщі затримала українських журналістів на кордоні з Білоруссю.

УП виклала на своєму YouTube-каналі сюжет, в якому показано, як поляки збільшують обсяги торгівлі з РФ.

У сюжеті показано, як чоловік, який представився менеджером існуючої компанії з Білорусі, подзвонив польській фірмі на прохання журналістів.

Чоловік відверто запропонував купити російську сільгосппродукцію — ріпаковий шрот — з білоруськими паперами. Польський менеджер, попри те, що це російський товар, попрохав вислати на електронку умови поставки.

Нагадаємо, минулого вересня під тиском протестуючих фермерів, Польща заблокувала імпорт українського ріпакового шроту. Проте з того часу кількість сільгосппродукції з Білорусі продовжує рости, повідомляє Українська правда.

Журналіст Михайло Ткач, якого польські правоохоронці арештували разом з оператором, заявив, що за 3 місяці після накладання вето на імпорт агропродукції з України поляки купили ріпакового шроту через Білорусь на $8 мільйонів.

Після цього він особисто поїхав на кордон Польщі та Білорусі, але перед тим показав, як біля КПП «Медика» в сторону України через акції польських аграріїв зупинилися десятки фур. Водночас на кордоні з Білоруссю немає протестів.

Репортер порахував біля КПП «Кукурикі» сотні вантажівок, які легко в’їхали до Польщі зі сторони Білорусі. За словами розслідувачів, які поспілкувалися з перевізниками, спочатку російська сільгосппродукція їде до Білорусі, де її перевантажують у спеціальних центрах на польські фури, а потім вантажівки їдуть до Польщі за адресами великих фірм.

Видання стверджує, що в Польщі існують принаймні три фірми, які є найбільшими споживачами сільгосппродукції з Росії: Bromex, Diaspolis і Kampol Krzysztof Łużniak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *