Кирило Буданов. Фото: РБК УкраїнаКирило Буданов. Фото: РБК Україна
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

За словами Кирила Буданова, керівника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, російська армія «не має сил», аби досягти окупації Донбасу в цьому році.

Він сказав про це в інтерв’ю The Wall Street Journal.

Проте Буданов також підкреслив, що українські військові, які мають менше чисельності та озброєння, ніж агресори, знаходяться у складному становищі.

Він стверджує, що у РФ також є проблеми − її професійне військо було сильно знищене у перший рік агресії. Тож тепер агресор надсилає непідготовлених бійців на «м’ясні штурми». До того ж ЗС РФ витрачають більше артилерійських снарядів, ніж Росія може виготовити.

Західні посадовці та експерти вважають, що прогноз Буданова є найкращим варіантом для України на цей рік. Якщо Україна зможе проводити раціональну оборонну стратегію, виснажуючи російські ресурси, одночасно підвищуючи свої власні, то, за їхньою оцінкою, вона зможе розпочати новий контрнаступ проти ослабленого ворога у 2025 році.

За результатами нового аналізу, який провів лондонський дослідницький центр «Королівський Об’єднаний інститут оборонних досліджень», російська армія, швидше за все, досягне максимального рівня потужності до кінця поточного року, але у 2025 році почне відчувати дефіцит зброї та бронетехніки.

Проте у дослідженні наголошується на тому, що зараз актуальним є питання, чи отримає Україна додаткову допомогу від США, яку заблокували республіканці в Конгресі.

Видання також пише, що українська влада, західні військові експерти та аналітики тривожаться через брак техніки та людських ресурсів після невдалих спроб України відновити контроль над своєю територією минулого року.

Буданов вважає, що РФ тримає в Україні 510 тисяч своїх солдатів, та має можливість мобілізувати приблизно 30 000 новобранців щомісяця.

Проте видання підкреслює, що Москві не вдається ефективно використовувати свої війська − всі її невеликі наступальні дії у підсумку складаються з десятків тисяч жертв.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *