Болгарський БТР. Фото: WikipediaБолгарський БТР. Фото: Wikipedia
0 0
Read Time:46 Second

Україна досі не може отримати 100 бронетранспортерів від Болгарії, тому що місцеве Міністерство оборони просить НАТО покрити фінансування з транспортування.

Про це повідомляє видання Euractiv.

Як відомо, болгарський парламент схвалив відправку БТР понад три місяці тому, а угоду про їхню доставку підписали МВС Болгарії та Міноборони України.

Депутати від правлячої коаліції звинуватили Міноборони Болгарії у неоптимальній роботі, пояснюючи, чому відбувається затримка.

Тодор Тагарєв, міністр оборони Болгарії, повідомив, що причиною затримки стало бажання його країни отримати фінансування від партнерів НАТО за транспортування БТР.

За його словами, це не проста транспортна операція, адже треба використати багато потягів. Він також поскаржився на складну логістику.

22 листопада болгарський парламент схвалив договір між міністерствами внутрішніх справ Болгарії та оборони України про поставку Україні броньованої техніки.

На початку цього місяця голова оборонного відомства Болгарії Тодор Тагарєв повідомив, що країна розпочала доставку Україні 100 бронемашин.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Швеція оголосила про 15-й, найбільший пакет військової допомоги для України.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *