Ракета Taurus. Фото: blog.naver.comРакета Taurus. Фото: blog.naver.com
0 0
Read Time:46 Second

У Бундестазі зростає тиск на канцлера Німеччини Олафа Шольца, щоб він погодився на постачання Україні далекобійних ракет, які можуть протистояти російській агресії. Про це повідомляє німецький журнал Stern, який має доступ до документа коаліції, що готується до голосування в парламенті.

Ініціатори відзначають, що смерть російського опозиціонера Олексія Навального у колонії стала вагомим аргументом для переосмислення ситуації. Хоча сам документ не прямо згадує ракети Taurus, представники СДПН визнають необхідність додаткових систем озброєння великої дальності для України.

В січні цього року голосування за резолюцію про постачання Україні ракет Taurus було відхилено в Бундестазі. Однак загальний законопроєкт залишається актуальним, а нове голосування може відбутися до 22 лютого.

Зазначимо, що у німецькому парламенті вже висловлювали побоювання щодо ідеї передачі Україні цих ракет. Там стверджували, що в разі постачання ракети можуть “зникнути” у Німеччині, і Берлін не може забезпечити їхнє виробництво в найближчому майбутньому.

Проте виробник Taurus розвіяв ці сумніви, заявивши, що зможе у найкоротший термін поповнити запаси ракет.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *