Петер Сійярто. Фото: origo.huПетер Сійярто. Фото: origo.hu
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто отримав лист із погрозами на електронну пошту посольства Угорщини в Україні. Цей інцидент трапився за кілька днів перед його запланованим візитом до Ужгорода, де він планує зустрітися з українським колегою, Дмитром Кулебою. Про це пише Index.

Лист був написаний українською мовою і містив образи та обвинувачення в адресу угорської влади. Автор листа попередив Сіярто про “вибуховий прийом” в Ужгороді і порадив готуватися до похорону. Лист закінчується фразою: “Бог пробачає, але українці — ні”.

Міністерство закордонних справ Угорщини засудило ці погрози і заявило, що вони не вплинуть на плани Сіярто. Держсекретар Тамаш Менцер написав на своїй сторінці у Facebook, що Сіярто продовжить представляти інтереси Угорщини, незважаючи на “неприйнятні заяви” польського прем’єра, який розкритикував угорську позицію щодо санкцій проти Росії. Менцер додав, що всі, хто очікує, що Сійятро злякається, просто не знають його.

Зустріч між Петером Сіярто і Кулебою запланована на 29 січня в Ужгороді, місті де проживає значна угорська меншина. Мета цієї зустрічі — підготовка до переговорів між президентом України Володимиром Зеленським і прем’єром Угорщини Віктором Орбаном, спрямованих на відновлення двосторонніх відносин після кризи, спричиненої законом про освіту в Україні, що обмежує викладання мов національних меншин.

Зеленський та Орбан вже мали коротку зустріч в Аргентині під час церемонії інавгурації новообраного президента Альберто Фернандеса. Тоді Орбан заявив, що прийняв запрошення Зеленського для обговорення проблем між країнами. Він відзначив, що міністри закордонних справ готують цю зустріч.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *