Колишня Липецька фабрика Рошен. Фото: dialog.uaКолишня Липецька фабрика Рошен. Фото: dialog.ua

У Росії суд вирішив відібрати у державну власність Липецьку кондитерську фабрику Roshen. Вона раніше належала експрезиденту України Петру Порошенку та його партнерам. Таку інформацію надало видання LIGA.net.

Це рішення також супроводжується забороною Петру Порошенку, його сину Олексію та колишньому директору Липецької кондитерської фабрики Олегу Казакову на здійснення будь-якої діяльності на території Російської Федерації. Рішення Жовтневого районного суду Липецька, як вказано, підлягає негайному виконанню, але може бути оскаржене.

За інформацією судової системи Липецької області, підприємство Петра Порошенка перебувало в його власності до 2014 року. Проте через напад Росії на Україну його фабрику Roshen арештували і він не мав можливості її продати. З 2014 року фабрика не отримувала кошти з України, і її прибутки не входили до обороту Roshen. Пізніше Порошенко вирішив закрити підприємство у 2017 році. За результатами закриття фабрики вийшло вилучити велику суму в $72 мільйони дивідендів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *