Прапори Норвегії та України. Фото: mva.gov.uaПрапори Норвегії та України. Фото: mva.gov.ua

Норвегія та Україна готуються до підписання нової двосторонньої угоди про “гарантії безпеки“. Вона стане ще одним важливим кроком у зміцненні безпеки та підтримки незалежності України. Про це заявив прем’єр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Після успішних переговорів між лідерами обох країн вже в жовтні 2023 року стало відомо про намір розпочати дискусії щодо “гарантій безпеки”.

Очікується, що ця угода допоможе Україні зміцнити свої оборонні можливості та забезпечити підтримку з боку Норвегії в разі будь-яких загроз її територіальній цілісності. Зокрема, сторони планують укласти угоду, яка буде підтверджувати підтримку незалежності України та її права на самозахист.

За словами прем’єр-міністра Норвегії, підписання угоди про безпеку між Норвегією та Україною може відбутися через кілька тижнів.

Ця ініціатива отримала підтримку не лише від Норвегії, але і від інших країн “Групи семи“. Очільник норвезького уряду також наголосив, що такі угоди є важливим елементом забезпечення та безпеки в регіоні, особливо в умовах високого геополітичного напруження.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *