Ентоні Блінкен. Фото: ukr.netЕнтоні Блінкен. Фото: ukr.net

Віцепрезидентка США Камала Гарріс та держсекретар Ентоні Блінкен мають намір виступити на щорічній Мюнхенській безпековій конференції. У своїх промовах вони хочуть запевнити союзників щодо відданості Сполучених Штатів справі глобальної безпеки. Про це пише Reuters.

На початку конференції віцепрезидентка США планує виголосити важливу промову, де наголосить на виконанні ролі Америки як світового лідера. Це стане відповіддю на минулі висловлення експрезидента Дональда Трампа, який відмовлявся захищати союзників по НАТО, які не витрачають достатньо коштів на оборону.

У контексті погроз Трампа та його закликів збільшити витрати на оборону, Камала Гарріс і Ентоні Блінкен прагнуть встановити новий тон у міжнародних відносинах. Вони підкреслять важливість спільної праці та співпраці для забезпечення стабільності та безпеки в світі.

Зустріч з американськими законодавцями, президентом України Володимиром Зеленським та канцлером Німеччини Олафом Шольцом стане важливим моментом для обговорення ключових аспектів безпеки та спільних стратегій. Гарріс та Блінкен планують продемонструвати спроможність Сполучених Штатів сприяти гармонійному розвитку світу та розв’язувати нагальні проблеми.

Важливим контекстом для цього заходу є також заяви генсека Північноатлантичного Альянсу, який відмовляється виокремлювати союзників за рівнем витрат на оборону. А також нагадує, що всі європейські держави вже взяли на себе зобов’язання збільшити свої оборонні витрати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *