Нікос Хрістодулідіс. Фото: trthaber.comНікос Хрістодулідіс. Фото: trthaber.com
0 0
Read Time:54 Second

Президент Кіпру Нікос Христодулдіс звернувся до німецького віцеканцлера Франка-Вальтера Штайнмаєра, закликавши Берлін вплинути на Туреччину та полегшити процес вирішення проблеми з поділом Кіпру. Про це пише DPA.

Христодулідіс висловив надію, що Анкара візьме на себе відповідальність за розв’язання кіпрської проблеми. Він зазначив, що пора активно діяти для подолання старої проблеми на острові.

Франк-Вальтер Штайнмаєр підтримав ініціативу і заявив, що Німеччина готова допомогти розв’язанню кіпрської проблеми на підставі параметрів ООН, які означають співіснування двох громад у складі однієї держави. Він також заявив, що готовий сприяти переговорам між Кіпром, Туреччиною та Північним Кіпром під егідою ООН.

Нагадаємо, що в 1974 році на Кіпрі відбувся переворот, після якого північна частина острова була захоплена Туреччиною. З того часу велися безліч переговорів за підтримки ООН, але жодних реальних результатів не було досягнуто. Північний Кіпр наполягає на об’єднанні з Кіпром на засадах федерації, тоді як влада Кіпру боїться зростання впливу Туреччини.

Христодулідіс закликав до посилення переговорів для досягнення мирного вирішення ситуації на острові. Він висловив надію, що нові дискусії з німецькою стороною прискорять вирішення проблеми та допоможуть мирному співіснуванню обох громад.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *