Веймарський трикутник. Фото: monitorwolynski.comВеймарський трикутник. Фото: monitorwolynski.com
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Глави дипломатій Франції, Німеччини та Польщі, які утворюють так званий “Веймарський трикутник”, зустрілися в Берліні. Вони обговорили становище в Україні та небезпеки, які Росія створює для європейської безпеки. Про це вони повідомили у спільній заяві.

У спільній заяві, яка була оприлюднена після зустрічі, міністри виявили свою солідарність з Україною, яка страждає від російської агресії. Вони також закликали Європейський Союз до прийняття нового пакету санкцій проти Росії, який би містив обмеження на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори.

Міністри підтвердили свою підтримку європейської інтеграції України, визнавши її право вибирати власні інструменти безпеки. Вони заявили, що продовжать сприяти реформам у секторі безпеки та оборони України, а також її вступу до НАТО.

Крім того, чиновники оголосили, що планують провести розширену зустріч “Веймар + Україна” найближчим часом, на якій обговорять шляхи поглиблення співпраці між Україною та країнами “Веймарського трикутника”.

Заява була видана напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Урядовці засудили дії Росії, яка намагається посіяти розкол у демократичних суспільствах через дезінформацію, кібератаки та політичне втручання. Вони вважають РФ прямою загрозою безпеці в євроатлантичному регіоні.

Міністри також висловили свою відданість Європейському Союзу та НАТО, які, на їхню думку, повинні стати більш згуртованими, сильними та здатними реагувати на сучасні виклики безпеці. Вони закликали до створення союзу безпеки та оборони, який би відповідав очікуванням громадян.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *