Естонія визнала митрополита РПЦ загрозою для національної безпекиПрапор Естонії / Фото: vlaggen.com
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Уряд Естонії вживає заходів для зменшення впливу проросійської пропаганди в своїй країні, усвідомивши загрозу національній безпеці в особі очільника Талліннської митрополії Російської православної церкви Євгена (Валерія Решетнікова). Про це пише Postimees.

Митрополит і його проросійська риторика

Причина цього рішення полягає в закликанні митрополита естонців брати участь у молитві за мир, організованій проросійською групою Koos («Разом») в Таллінні під час зими 2023 року. 

За офіційними заявами естонської влади, Решетніков не дослухався до попереджень МВС і продовжував вживати проросійську риторику, через це його визнали загрозою національній безпеці.

Реакція влади та позиція міністра внутрішніх справ

Міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенемец підкреслив, що рішення не пов’язане зі втручанням внутрішніх справ церкви. “Як релігійний лідер він [митрополит] дає святе благословення російській агресії… Естонська держава жодним чином не втручається у внутрішні справи церкви. Церква може продовжувати свою нормальну діяльність”, – зазначив він.

Нові заходи для обмеження російського впливу

Поміж інших заходів, які демонструють рішучість Естонії зберегти свою національну безпеку, варто відзначити припинення фінансування російськомовної освіти. Уряд планує перевести країну на єдину естонськомовну освіту. Крім того, Естонія заборонила в’їзд автомобілів із російськими номерами, дотримуючись рекомендацій Єврокомісії.

Рішення Естонії визнати митрополита Решетнікова загрозою національній безпеці відзначається як новий етап у боротьбі з потенційним впливом Росії в країні.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *