Прапор Великої Британії. Фото: lexinform.com.uaПрапор Великої Британії. Фото: lexinform.com.ua
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Україна отримала гарантію від Великої Британії, що безмитна торгівля між двома країнами буде продовжена на майже десять років. Про це повідомляє агентство Reuters.

За словами британського міністра торгівлі Грега Хендса, ця угода є важливою частиною стратегічного партнерства між Британією та Україною. А також передбачає не тільки економічну, але й політичну та безпекову підтримку.

Згідно з документом, Британія скасовує мита на всі товари, які імпортує з України, за винятком яєць та м’яса птиці, на які будуть застосовуватися пільгові тарифи до 2026 року. За даними британського уряду, це дозволить заощадити українським експортерам близько 30 мільйонів фунтів стерлінгів на рік.

Зі свого боку, Україна також знизить або скасує мита на багато британських товарів, таких як автомобілі, текстиль, хімічна продукція та медичне обладнання. Це покращить конкурентоспроможність британських компаній на українському ринку, який налічує понад 40 млн споживачів.

Британія та Україна також погодилися про співпрацю в сфері цифрової торгівлі, яка передбачає взаємне визнання електронних підписів, захист персональних даних та сприяння інноваціям. Це спростить та прискорить онлайн-торгівлю між двома країнами.

Нагадаємо, раніше Велика Британія та Україна підписали двосторонню безпекову угоду. Вона передбачає постачання зброї, навчання та консультації для українських силових структур. А також спільну участь у миротворчих операціях та боротьбу з тероризмом. Ця угода є першим кроком до вступу України в НАТО, який підтримує Британія.

Британський прем’єр Ріші Сунак, який відвідував Київ, заявив, що Британія залишається надійним союзником України та підтримує її суверенітет та територіальну цілісність.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *