Юрія Буглак. Фото: censor.netЮрія Буглак. Фото: censor.net
0 0
Read Time:55 Second

ВРУ прийняла рішення про звільнення Юрія Буглака з посади члена Центральної виборчої комісії. Про це заявив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, за відповідну постанову проголосували 300 народних депутатів. Підставою для звільнення Буглака стало його розкрадання державних коштів, які він отримував, перебуваючи за кордоном.

За даними розслідування Радіо Свобода “Схеми”, Буглак покинув Україну за 12 днів до початку повномасштабного вторгнення Росії в 2022 році і не повертався назад. Він жив у США, у штаті Флорида, разом зі своєю родиною.

Як повідомляли “Схеми”, Буглак протягом 2022 року отримував зарплату та інші виплати від ЦВК, які склали 1 500 000 грн. Крім того, він одержав з держбюджету матеріальну допомогу “для розв’язання соціально-побутових питань”. З весни 2023 року він перебував у декретній відпустці, зберігаючи свою посаду.

Після публікації матеріалу “Схем” Буглак подав заяву про складання повноважень, яка була направлена до Верховної Ради. Його заява розглядалася комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Буглак заявляв журналістам, що виїхав за кордон з “особистих обставин” і не вважав, що порушував закони України. Він також казав, що ЦВК працювала дистанційно після початку вторгнення.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *