Омбудсмен виразив своє невдоволення "пакуванням" людей у ТЦКДмитро Лубінець / Фото: suspilne.media
0 0
Read Time:53 Second

Законопроєкт, який передбачає внесення змін у процеси мобілізації, військового обліку та виконання військової служби, викликав різні відгуки та застереження. Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв’ю NV висловив свою тривогу стосовно прав громадян під час мобілізації.

Лубінець акцентує на тому, що працівники ТЦК не мають право вимагати або забирати документи громадян. Відповідно до слів омбудсмена, цю проблему можна вирішити шляхом перерозподілу відповідальностей між різними правоохоронними структурами.

Чиновник висловив думку, що перевірки документів повинні проводити представники Нацполіції, Державної прикордонної служби України та Національної гвардії, а не працівники військкоматів. Він підкреслив, що використання фізичної сили працівниками ТЦК є неприпустимим, і зауважив, що відкриті кримінальні провадження відносно таких ситуацій.

За його словами, при відкритті кримінального провадження відбувається ретельна перевірка військкоматів. Омбудсмен переконаний, що при підтвердженні інформації про зловживання правами працівниками ТЦК вони повинні бути покарані.

Варто відзначити, що 25 грудня 2023 року Кабінет міністрів зареєстрував законопроєкт, спрямований на вирішення проблем у сфері мобілізації та військового обліку. Проте законопроєкт повернули на доопрацювання до уряду.

Зараз українське військове відомство працює над новою редакцією законопроєкту, яка враховує всі пропозиції та зауваження.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *