Кайса Оллонгрен. Фото: usionline.comКайса Оллонгрен. Фото: usionline.com
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

За даними нідерландських розвідувальних служб, китайські кібершпигуни проникли в військову мережу Нідерландів. Це перший раз, коли Нідерланди публічно звинуватили Китай у кібершпигунстві, пише Reuters.

За словами представників агентств MIVD і AIVD, хакери, які працювали на користь Китаю, встановили зловмисне програмне забезпечення в нідерландській військовій мережі. Це програмне забезпечення дозволяло їм приховувати свої дії та отримувати доступ до інформації, яку використовували приблизно 50 осіб для здійснення несекретних досліджень.

У MIVD і AIVD підкреслили, що цей інцидент є складовою ширшого процесу китайського політичного шпигунства проти Нідерландів та їхніх партнерів. Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен зазначила, що важливо, щоб такі випадки шпигунської активності були відомі суспільству, що сприятиме підвищенню міжнародної стійкості до кібершпигунства.

Пекін відкидає будь-які обвинувачення у кібершпигунстві та стверджує, що протидіє всім видам кібератак. Однак цей інцидент є тільки одним з багатьох прикладів широкого діапазону кіберзагроз. Попередні події також свідчать про активність Китаю у сфері кібершпигунства.

Зокрема, у 2022 році агенція AIVD повідомила про спроби КНР шпигувати за високотехнологічними компаніями та університетами Нідерландів.

Подібні обвинувачення висував і прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, називаючи Китай “іноді дуже ворожою” країною через скандал із шпигунством.

Розвідувальні звіти також вказують на спроби Китаю впливати на західну політику, в тому числі шляхом залучення на свій бік європейських політиків. Ці дії ставлять під загрозу не тільки безпеку окремих країн, а й стабільність міжнародного співтовариства в цілому.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *