Снаряд калібру 155 мм. Фото: Sgt. William Tanner / WikipediaСнаряд калібру 155 мм. Фото: Sgt. William Tanner / Wikipedia
0 0
Read Time:51 Second

У нещодавній заяві міністра оборони Естонії Ханно Певкура з’явилася інформація про плани Росії щодо виробництва та отримання масштабної кількості снарядів з Північної Кореї. Про це пише Bloomberg.

За словами міністра, російські війська мають намір отримати не менше 4,5 млн снарядів. Для цього вони планують використовувати як внутрішні ресурси, так і імпорт із КНДР.

За оцінками естонських аналітиків, такий масштабний план створення арсеналу снарядів свідчить про те, що Росія готується до можливих конфліктів та збільшення своєї військової потужності. Так, Ханно Певкур зазначив, що в середньому українські війська витрачають на третину менше снарядів порівняно із російськими.

Українська сторона наголосила на тому, що її озброєння, зокрема гаубиці та засоби наведення, є більш досконалими. Це дозволяє їй досягти такого ж рівня ефективності, витрачаючи менше снарядів. Однак відзначено, що навіть з урахуванням цих технологічних переваг, різницю в кількості снарядів неймовірно важко перебороти.

Зазначимо, що раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вказав на Північну Корею як на найбільшого постачальника зброї для Росії, що свідчить про складний характер військових зв’язків країн.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *