Анатолій Стуженко. Фото: hronikers.comАнатолій Стуженко. Фото: hronikers.com
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Командир черкаської 118-ї бригади ЗСУ Анатолій Стуженко висловив свою точку зору щодо необхідності посилення мобілізації в країні. У своєму інтерв’ю для порталу “Вісімнадцять три нулі” він порівняв ситуацію в Україні з досвідом Ізраїлю і висловлюючи сумнів у відповідності демократичних методів в умовах війни.

За словами полковника, демократія не може бути застосована ефективно під час війни, і тому він пропонує жорсткий підхід до мобілізації. Зокрема, якщо військовозобов’язаний відмовляється контактувати з представником Територіального центру комплектування і не виходить з машини, йому загрожує отримання кулі в коліно.

Інша варіація вирішення проблеми – якщо хочеш ухилитися від війни, то називаєш себе жінкою і шиєш для армії. Стуженко впевнений, що тільки такий жорсткий підхід може допомогти Україні в перемозі.

Відзначаючи приклад Ізраїлю, він акцентував на необхідності виходу за межі демократичних стандартів у воєнний час. За його думкою, діяти демократично під час війни – це втрата часу, і такий підхід може призвести до окупації.

Стуженко також вказав на деякі негативні явища в сучасній українській армії, де частина чоловіків “продають шаурму при дорозі” замість військової служби. За його словами, це призводить до ситуації, коли молоді дівчата стають на захист України.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний раніше заявив про необхідність мобілізації через збільшення чисельності російської армії. Зараз в Україні розглядається законопроєкт, спрямований на посилення мобілізації, зокрема, зниження мобілізаційного віку та збільшення відповідальності за ухилення.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *