Азартна гра. Ілюстративне фото: FacebookАзартна гра. Ілюстративне фото: Facebook
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Комітет парламенту підтримав удосконалений законопроєкт щодо припинення діяльності Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, а також відзначив необхідність посилення нагляду за гральним сектором.

Про це повідомив народний депутат від партії “Голос” Ярослав Железняк.

Він наголосив, що увесь комітет одноголосно підтримав посилення контролю над гральним сектором. Депутат також висловив переконання, що заборона працюватиме лише в разі одночасного ефективного протистояння тіньовим операціям.

Так, з його слів наразі вдалось викорінити одну зі злочинних схем грального бізнесу — міскодінг. У цій маніпуляції гравці поповнюють свої рахунки на ігрових платформах, проте ці оплати маскуються як покупка квітів чи квитків, коли надходять до банківських систем.

Або ж гравці здійснюють перекази до банківських установ із кодом 7995 для транзакцій, але потім банк, у співробітництві з гральними платформами, пересилає ці кошти на фіктивні рахунки.

Водночас нардеп каже, що проблемою залишається відмивання грошей через криптовалюту. Боротьба з цією схемою ще попереду.

Нині ж законопроєкт № 9256 розширить спектр контролю за гральним бізнесом. Так, документ передбачає боротьбу з рекламою, яка робить маніпулятивні відсилки до волонтерства, допомоги ЗСУ та заборону спонсорства.

Також проєкт закону розширить інструментарій для обмеження доступу до азартних ігор вразливих громадян під час воєнного стану. І загалом поставить більше вимог до грального бізнесу, зокрема до репутації організаторів ігор.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *