Україна та НАТО. Ілюстративне фото: АрміяInformУкраїна та НАТО. Ілюстративне фото: АрміяInform
0 0
Read Time:49 Second

Зустріч Ради Україна-НАТО буде приурочена до подальшого зміцнення співпраці. Крім того, міністри закордонних справ країн НАТО обговорять можливості поліпшення структури надання допомоги Україні.

Про це пише The Guardian.

Перед початком засідання Ради, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловили кілька офіційних заяв. Після цього заплановано проведення зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу.

Столтенберг знову підкреслив, що підтримка України є не проявом благодійності, а важливою інвестицією у загальну безпеку Альянсу. Крім того, генсек зазначив, що під час зустрічі сторони обговорять можливості посилення співпраці та “як ми можемо допомогти вам просунутися до членства в НАТО.

Також, за словами Столтенберга, міністри обговорять можливості з посилення підтримки України, а також розглянуть питання про створення “більш передбачуваної структури для надання допомоги”.

Недавно політичне видання Politico, посилаючись на думку європейських та американських посадовців, повідомило, що можливо Контактну групу з оборони України (відому як формат “Рамштайн”) передадуть під контроль НАТО. Остаточне рішення планують ухвалити під час саміту лідерів блоку у Вашингтоні в липні.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *