Трансляція телемарафону "Єдині новини". Фото: скриншот відеоТрансляція телемарафону "Єдині новини". Фото: скриншот відео
0 0
Read Time:56 Second

Голова комітету ВР із питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що 2024 рік вирішить долю телемарафону “Єдині новини”, оскільки цей формат стрімко втрачає довіру громадян.

Про це він розповів у інтерв’ю РБК-Україна.

Юрчишин каже, що доведеться замислитись про завершення телемарафону, якщо він до кінця 2024 року не змінить формат. Зі слів нардепа, в новинах має бути баланс, а не фронтова бровада, тоді й рівень довіри має поновитись.

Депутат стверджує, що марафон могли транслювати аж до завершення війни. Однак цьогоріч скорочуються обсяги міжнародної фінансової допомоги, а тому й коштів в державному бюджеті менше. Відповідно їх краще було б скерувати найдоцільніші витрати — снаряди для ЗСУ, зокрема й перезарядку Patriot.

До того ж Юрчишин переконаний, що через недовіру громадян до телемарафону, влада несе репутаційні втрати. Оскільки “Єдині новини” вважаються офіційним джерелом — владним рупором. За даними дослідження Київського інституту соціології рівень недовіри до марафону складав у травні 2023 року — 12%. А вже у лютому цього року показник зріс аж до 47%.

Однак уряд вже виділив фінансування “Єдиних новин” на 2024 рік, а тому трансляція триватиме до грудня точно. “Хіба, що самі канали вирішать, що досить”, — каже депутат.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *