Сесійне засідання. Фото: Верховна Рада УкраїниСесійне засідання. Фото: Верховна Рада України
0 0
Read Time:54 Second

Депутати Верховної Ради повідомили, що отримали листи з погрозами санкціями від юридичної фірми Amsterdam & Partners LLP зі згадкою про розгляд законопроєкту, що може призвести до заборони Української православної церкви.

Про це пише BBC, передає “Фокус”.

У матеріалі йдеться, що керівник адвокатської фірми Роберт Р. Амстердам загрожує українським народним депутатам американськими та міжнародними санкціями, а також судовими позовами, якщо вони підтримають законопроєкт. Він стверджує, що цей законопроєкт виявляє неуважність до загальновизнаних міжнародних стандартів прав людини.

Згідно з відомостями, журналісти зафіксували візит керівника компанії Amsterdam & Partners LLP до України наприкінці лютого. Під час свого перебування в країні він проводив зустрічі з представниками духовенства та політичними діячами, а потім стверджував, що начебто має докази численних випадків переслідувань священників і неправдивих обвинувачень проти них.

Інформація, яка надійшла з комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, також вказує на те, що діяльність юридичної фірми, яка погрожує санкціями парламенту, має підтримку фінансову від бізнесмена Вадима Новинського.

Член комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики Мар’ян Заблоцький стверджує, що лобіст отримує 1400 доларів на годину, дбаючи про зняття санкцій з Новинського та інтереси УПЦ.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *