Вікторія Нуланд. Фото з відкритих джерелВікторія Нуланд. Фото з відкритих джерел
0 0
Read Time:53 Second

Вікторія Нуланд, яка обіймає посаду заступника державного секретаря США, повідомила про рішення залишити свій пост.

Цю інформацію підтвердив держсекретар Ентоні Блінкен, випустивши відповідну заяву, розміщену на офіційному сайті Державного департаменту.

Він зазначив, що Нуланд планує скласти свої повноваження протягом наступних кількох тижнів. Блінкен також відмітив її внесок у зміцнення ролі дипломатії в зовнішній політиці та відновлення лідерства США на міжнародній арені в критичний час для країни та всього світу.

Джон Басс, який є заступником міністра США з управлінських питань, тимчасово перебере на себе обов’язки Нуланд.

Блінкен відзначив, що протягом трьох з половиною десятиліть на державній службі його заступниця співпрацювала з шістьма президентами та десятьма держсекретарями. Він також зазначив, що її робота по Україні буде предметом аналізу з боку дипломатів та експертів у галузі зовнішньої політики на довгі роки.

Крім того, чиновник підкреслив важливість внеску Нуланд у протидію широкомасштабному вторгненню Росії під керівництвом Путіна в Україну. Відмітив її роль у створенні міжнародної коаліції для забезпечення стратегічної поразки Росії. А також у підтримці України до моменту, коли країна зможе самостійно відновитися в демократичному, економічному та військовому аспектах.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *