Кая Каллас. Фото: KIUR KAASIKКая Каллас. Фото: KIUR KAASIK
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Прем’єрка Естонії Кая Каллас показала фото свого сніданку – жодних росіян на ньому не видно.

Відповідну світлину вона виставила на своїй сторінці у соцмережі Х.

Це було зроблено після виходу статті у виданні Politico, де йшлося про подальші політичні перспективи Каллас у європейській політиці. Зокрема, одним із варіантів (проте, малоймовірним) було те, що вона стане майбутнім генеральним секретарем НАТО. Проте, як стверджує видання, набагато більші шанси очолити Північноатлантичний альянс зараз мають прем’єр Нідерландів Марк Рютте та президент Румунії Клаус Йоганніс. Саме нідерландець є основним фаворитом перегонів, щоправда, його кандидатуру не особливо сприймають члени НАТО, які межують з Росією.

Щодо Каї Каллас, то існує висока ймовірність, що вона може стати високим представником ЄС з питань зовнішньої політики.

«Це варіант, який вже давно обговорюється, і багато впливових європейців сподіваються, що французький президент Еммануель Макрон підтримає її кандидатуру. Проте не всі в впевнені у тому, що в неї є шанс», – зазначається в статті.

За словами одного з представників ЄС, який попросив не називати його імені, кандидатура Каллас на посаду головного дипломата ЄС «викликає сумніви» у деяких європейських столицях.

«Я не вірю, що Франція і Німеччина підтримають це, з тих же причин, з яких вона не підходить для роботи в Північноатлантичному альянсі. Чи дійсно ми хочемо призначити на цю посаду людину, яка обожнює їсти росіян на сніданок?», – сказало джерело виданню.

Сьогоднішньою світлиною Каллас спростувала інформацію неназваного чиновника, показавши, що її гастрономічні вподобання відрізняються від приписаних їй.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *