Клаудіу Тарзіу. Фото: apostrophe.uaКлаудіу Тарзіу. Фото: apostrophe.ua
0 0
Read Time:55 Second

Лідер націоналістичної партії Альянс за союз румунів (AUR) та член Сенату Румунії Клаудіу Тарзіу висловив думку про необхідність анексії частини української території в ім’я “возз’єднання суверенітету”. Про це пише Antena 3 CNN.

У своїй промові у Яссах, Тарзіу зазначив, що Румунія не може бути “по-справжньому суверенною”, поки її державні кордони не будуть включати частину української території. Він визначив регіони, на які, за його словами, Румунія може претендувати: Північну Буковину, Південну Бессарабію, Землю Герца і Трансільванію.

Він стверджує, що Румунія стоїть перед вибором і мусить вирішити, як впоратися з “великими імперіями” — вказуючи на Росію та НАТО. Погляди Клаудіу Тарзіу на Росію виявляються як амбівалентні, враховуючи його підтримку поліпшення співпраці між Румунією та Росією в минулому.

Тарзіу визначив Північноатлантичний альянс як одну з імперій, з якою Румунія повинна мати справу, аби відновити частини української території. Його заяви викликали обурення, в контексті зусиль, які Румунія доклала для приєднання до НАТО з метою захисту від російської агресії.

Його слова також нагадують про подібні заяви інших політиків. Одним з них є лідер угорської партії Mi Hazank, що висловив бажання претендувати на Закарпаття в разі втрати Україною державності.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *