Борд із символікою Придністров'я. Фото: AP PhotoБорд із символікою Придністров'я. Фото: AP Photo
0 0
Read Time:48 Second

Представники невизнаної «Придністровської Молдавської Республіки» (ПМР) підняли питання про свою безпеку на з’їзді 28 лютого і звернулися до Росії за допомогою через «зростання тиску з боку Молдови».

Про це пише молдавське онлайн-видання NewsMaker.

Делегати з’їзду також направили заяви до Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ), Співдружності Незалежних Держав (СНД), Європейського парламенту, міжнародного комітету Червоного Хреста і генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, закликаючи їх змусити молдавську владу до адекватної співпраці. Також у заяві йшлося про припинення порушень прав і свобод населення Придністров’я з боку Молдови.

Місцеві депутати заявили, що Молдова веде «економічну війну» проти так званої «ПМР». Вони звинувачують Кишинів у тому, що він свідомо унеможливлює діалог з Тирасполем.

Як відомо, Придністров’я – це регіон Молдови, який оголосив свою так звану «незалежність» у 1990 році. Жодна держава світу не визнала таку «республіку». Придністров’я отримує підтримку від Росії. Вона забезпечує його військовою, економічною, політичною та дипломатичною допомогою, а також тримає там більше тисячі військовослужбовців.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *