Майдан-3. Колаж: ІнформаторМайдан-3. Колаж: Інформатор
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Один із спікерів головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов заявив, що окупанти мають намір дестабілізувати ситуацію в Україні за допомогою свого плану «Майдан-3».

За його словами, найбільшим успіхом для росіян стали б масові протести в Україні, втрата довіри до органів влади та інституцій. Він переконаний, що в таких умовах військовим на передовій було б дуже складно, у таких умовах міжнародній коаліції надавати підтримку Україні було б дуже проблематично.

Юсов зазначив, що російські пропагандисти та ІПСО провалилися, коли в лютому 2022 року розпочалося повноцінне вторгнення, яке об’єднало українців. Представник ГУР наголосив, що Україні потрібно і зараз зберегти єдність, щоб протидіяти агресору.

Крім того, Юсов сказав, що це не кінець ворожих інформаційних атак. Він вважає, що якщо росіяни зазнають невдачі, то окупанти змінять свою риторику, звільнять або відсторонять деяких винних, особливо на найвищому рівні у верхніх кабінетах воєнно-політичного керівництва РФ.

Він сказав, що РФ приховуватиме деякі свої рішення і про них можна буде довідатися тільки з ворожих джерел. Юсов назвав такі кроки звичними для Росії, коли ситуація всередині країни є нестійкою.

Торкаючись теми легітимності президента України після 20 травня, Юсов заявив, що обговорення цього питання під час військових дій – це безглуздя. Він стверджує – в Основному Законі України чітко написано, що воєнний стан – це не час для виборів.

За словами представника ГУР, питання проведення виборів породжує проблеми організації, наприклад, як голосувати на окупованих територіях або кордоном.

Юсов заявив, що з $1,5 мільярда, які росіяни виділили на цю операцію, $250 мільйонів пішли на фінансування ворожих проєктів в Telegram. Він повідомив, що росіяни почали цю діяльність ще восени і на цей час продовжили до червня 2024 року.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *