Прапори Китаю та РФ. Фото: ShutterstockПрапори Китаю та РФ. Фото: Shutterstock
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

За даними витоку з російських військових архівів, які містять плани на випадок нападу Китаю, Росія провела тренування з використанням тактичної ядерної зброї на початковому етапі протистояння з великою світовою державою.

Про це повідомляє Financial Times.

У конфіденційних файлах вказується рівень застосування тактичної ядерної зброї, який нижче, ніж Росія колись офіційно заявляла. Сховище складається з 29 таємних російських військових документів, створених протягом 2008-2014 років.

Документація, яка має десятирічний термін, залишається актуальною для сучасної військової стратегії Росії, заявляють фахівці.

Згідно з даними навчань, Східний військовий округ РФ тренувався на різних варіантах китайської агресії. Навчання свідчать про те, що Росія вважає свій ядерний потенціал за основу своєї оборони, і як вона готова до застосування першою ядерного удару в певних ситуаціях на полі бою.

У сценарії, який моделює потенційну агресію Китаю, зазначається, що Росія, яка отримала назву «Північна Федерація» у рамках військової симуляції, може застосувати тактичний ядерний удар, щоб зупинити наступ «Півдня» з другим ешелоном сил вторгнення.

«Головнокомандувач наказав … використати ядерну зброю … … у випадку, якщо противник виведе на поле бою підрозділи другого рівня та загрожуватиме продовжити наступ «Півдня» у напрямку основного удару”, – йдеться у документі.

Поріг – це набір обставин, при яких російські сили «незворотно втратять здатність протистояти великій ворожій наступальній операції», що становить «критичну загрозу для державної безпеки Росії».

До інших можливих ситуацій належать – втрата 20% стратегічних підводних човнів з балістичними ракетами, 30% атомних ударних підводних човнів, трьох або більше крейсерів, трьох аеродромів або синхронне знищення головного і запасного берегових командних центрів.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *