Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерелДмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

У зв’язку з активним обговоренням в Німеччині питання про далекобійні ракети для Збройних сил України глава МЗС України Дмитро Кулеба знову заявив федеральному уряду про необхідність поставок крилатих ракет Taurus.

Про це він заявив німецькій медійній мережі (RND).

Кулеба наголосив, що остаточне рішення за Німеччиною. Але, за словами міністра, Україна дуже потребує ракет Taurus.

Він підкреслив, що Україні необхідна розвинена система озброєнь для захисту від атак Російської Федерації.

Водночас головний український дипломат вважає недоречними побоювання щодо ескалації. Кулеба спростував думку, що поставка крилатих ракет може втягнути Німеччину до війни з Росією.

«Після того, як Україна отримала першу партію танків Leopard, цей страх зник. З того часу аргумент про ескалацію став неактуальним», – сказав міністр.

Він повідомив, що тривають переговори про можливе постачання крилатих ракет Taurus між урядами.

Кулеба також висловив свою вдячність за останню резолюцію Бундестагу, яка закликала уряд надати Україні додаткові «системи далекобійної зброї». Він також наголосив, що Німеччина є «номером один після США з поставок зброї».

Окрім того, очільник МЗС розкритикував дії західних союзників через нестачу боєприпасів.

Кулеба наголосив, що скаржиться на брак боєприпасів на всіх зустрічах з нашими партнерами. За його словами, вони всі це розуміють та визнають свої помилки. Занадто пізно вони вирішили розвивати власне виробництво, укладати довготривалі контракти та створювати нові лінії. «На жаль, ми тепер платимо за ці помилки», – заявив Кулеба.

Минулого четверга в Бундестазі більшістю голосів фракцій урядової коаліції було прийнято резолюцію з вимогою надати Україні «далекобійну зброю» без згадки про Taurus. У Німеччині існує думка, що особисто канцлер Олаф Шольц протидіє постачанню цього виду зброї.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *