Анджей Дуда. Фото: msn.comАнджей Дуда. Фото: msn.com
0 0
Read Time:39 Second

У другу річницю повномасштабної війни президент Польщі Анджей Дуда висловив рішучу підтримку Україні в її боротьбі за свободу та незалежність. За його словами, підтримка Варшави для Києва залишається незмінною, попри труднощі.

Канцелярія Дуди також нагадала про допомогу Польщі у прийомі українців, що шукали порятунок від війни, та численні дипломатичні та гуманітарні ініціативи на підтримку України.

Однак останніми місяцями відносини між Україною та Польщею ускладнилися через протести польських фермерів, що вимагають обмежень для українського агроімпорту. Це призвело до інцидентів із розсипанням українських зернових вантажів та блокуванням залізниці.

У відповідь на це українські перевізники та аграрії провели акції, вивозячи знищену сільськогосподарську техніку на один з контрольно-пропускних пунктів. Ситуація також ускладнилася відмовою польського прем’єра Дональда Туска провести зустріч на кордоні з українським президентом Володимиром Зеленським, відзначаючи, що необхідна технічна робота урядових команд.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *