Українська делегація на кордоні з Польщею. Фото: Facebook Дениса ШмигаляУкраїнська делегація на кордоні з Польщею. Фото: Facebook Дениса Шмигаля
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Уряд України вирішив запропонувати Польщі “план взаєморозуміння” для розблокування кордону. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, цей план містить п’ять кроків, спрямованих на вирішення торговельних непорозумінь між двома країнами.

Перший крок включає в себе згоду України на обмеження, які рекомендувала Єврокомісія щодо українського аграрного експорту. Це стосується м’яса птиці, яєць та цукру. Україна виражає готовність піти на компроміс і прийняти обмеження для полегшення ситуації.

Другий крок полягає в заклику провести скринінг законодавства Європейського Союзу, яке стосується аграрної сфери та транспорту. Це має сприяти усуненню маніпуляцій щодо якості української аграрної продукції та встановленню чітких норм.

Звернення до Єврокомісії від урядів Польщі та України є третім кроком, який має на меті припинити вивіз аграрної продукції з Російської Федерації до ЄС. Крім того, Україна пропонує запровадити додаткові заходи та посилений моніторинг на аграрний імпорт третіх країн до ЄС. Також український уряд хоче запровадити спільний контроль на кордоні.

Четвертий етап включає утворення “Тристороннього штабу: Україна, Польща, Європейська комісія”, метою якого є ефективне вирішення всіх питань. Цей штаб функціонуватиме під спільним керівництвом аграрних міністрів обох країн та представника Європейської комісії, забезпечуючи оперативний підхід до розв’язання непорозумінь.

На завершення, п’ятий крок передбачає, що після розблокування кордону Польща розширить вільний рух боєприпасів, військового обладнання та гуманітарної допомоги для України.

Важливо відзначити, що Україна встановлює термін для вирішення цього питання до 28 березня, інакше країна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *