Результати голосування. Фото: t.me/yzheleznyakРезультати голосування. Фото: t.me/yzheleznyak
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

23 лютого Верховна Рада проголосувала проти урядового законопроєкту про реформу Бюро економічної безпеки в першому читанні. Про це сповістив народний депутат Ярослав Железняк.

Вже з моменту створення Бюро, суспільство слідкувало за його роботою з особливою увагою. Однак робота цього органу викликала безліч питань, аналіз яких розпочався ще до завершення конкурсу на посаду директора. Вже під час проведення конкурсу на керівника Бюро громадяни, політичні сили та бізнес-середовище усвідомлювали, що переможцем стане ексначальник податкової міліції, яку мало замінити БЕБ.

Фактичний контроль над Бюро швидко перейшов до заступника голови Офісу президента Олега Татарова, що викликало обурення народних депутатів, громадських організацій та представників бізнесу. Це підкреслило невпевненість у незалежності та об’єктивності БЕБ.

До ефективності роботи Бюро економічної безпеки також виникало багато зауважень. Від кількості справ, які не доходили до логічного завершення, до тиску на підприємців — всі ці фактори породжували сумніви у справедливості його дій. Бізнес та міжнародні партнери України вимагали перезавантаження Бюро, що функціонувало трохи більше двох років.

Проте урядовий законопроєкт для перезавантаження органу, який тепер був відхилений Верховною Радою, не влаштовував бізнес та західних партнерів. Це стало відомо з їхніх прямих заяв та листів, де вони висловлювали свої застереження щодо запропонованих змін.

Зараз Кабмін змушений доопрацьовувати власний законопроєкт, щоб врахувати критику та вдосконалити механізми роботи Бюро. Нова версія закону очікується до 6-8 березня, і це стане важливим кроком для забезпечення вчасного ухвалення нового закону про БЕБ.

Нагадаємо, що відповідно до програми з МВФ реформа про перезавантаження БЕБ повинна бути ухвалена до 1 липня 2024 року.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *