Снаряди для України. Фото ілюстративнеСнаряди для України. Фото ілюстративне
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Для підтримки України у війні з Росією Євросоюз збирається виділити $1,5 мільярда на невідкладну закупівлю артилерійських снарядів у третіх країнах.

Про це пише Financial Times.

Чехія є головним організатором цієї ініціативи, яка має на меті заповнити прогалину, викликану нерішучістю Конгресу США та проблемами з виробництвом боєприпасів у Європі.

Поки Європа не може домовитися про те, як продовжити основний механізм військової допомоги Києву від ЄС, Прага взяла ситуацію в свої руки.

За словами офіційних представників, які знають деталі переговорів, країні необхідні союзники, які допоможуть виділити $1,5 млрд на придбання боєприпасів.  Зазначається, що Прага займається цим питанням відтоді, як Росія розпочала вторгнення до України наприкінці лютого 2022 року.

За словами особи, дотичної до цього проєкту, чеські спеціалісти виконали всі завдання, але потребують фінансування від партнерів.

Офіційні представники, які обізнані з чеською ініціативою, стверджують, що деякі країни ЄС вже надали свою підтримку.

На засіданні в Брюсселі в середу посли ЄС не змогли домовитися про спільну закупівлю зброї поза межами Союзу. Тож вони вирішили встановити правила нового інвестування до саміту глав ЄС 21 березня.

Німеччина вимагає, щоб її вклад у сумі близько 1,25 млрд євро був зменшений, адже вона надає Україні значну двобічну військову підтримку. Нагадаємо, що цьогоріч вона складе 7 млрд євро.

Франція і Греція виступають за те, що розширений EPF повинен купувати озброєння і снаряди тільки від виробників з ЄС і Норвегії. Це не дозволить йому фінансувати чеську ініціативу або боєприпаси з США.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *