Затримання Олександра Нагорського. Фото: telegraf.com.uaЗатримання Олександра Нагорського. Фото: telegraf.com.ua
0 0
Read Time:47 Second

За допомогою зусиль Міноборони та правоохоронних органів вдалося повернути майже 1,5 мільярда гривень до державного бюджету. Про це пише “Українська правда”.

Схема зради національних інтересів почалася у грудні 2022 року. Тоді керівник Головного управління з організації виробництва та будівництва споруд спеціального призначення Міністерства оборони, Олександр Нагорський, уклав сумнівний контракт про постачання артилерійських снарядів за завищеними цінами, вартість яких перевищувала альтернативний контракт на 30%.

Спроба купівлі боєприпасів в обхід антикорупційним запобіжникам викликала реакцію військової контррозвідки СБУ, що призвело до початку аудиторського дослідження. Результати підтвердили всі ознаки порушення.

22 грудня 2023 року було оголошено про затримання організатора цієї корупційної “схеми”.
Відзначається, що Олександр Нагорський намагався привласнити бюджетні кошти, призначені для військових потреб. Для досягнення своїх корисливих цілей він організував переведення коштів на рахунки афілійованої фірми-посередниці, порушуючи закони та перешкоджаючи законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою, а заблокована “схема” повернула майже 1,5 мільярда гривень у державний бюджет.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *