Єнс Столтенберг. Фото: flickr/natoЄнс Столтенберг. Фото: flickr/nato
0 0
Read Time:55 Second

Українським пілотам F-16 дозволять атакувати законні військові об’єкти у Російській Федерації.

Відповідну інформацію озвучив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Проте, відповідаючи на питання, коли в України з’явиться можливість використовувати літаки F-16, генсек Альянсу заявив, що наразі це невідомо.

Він стверджує, що кожен із партнерів України хоче, аби літаки прибули в Україну якнайшвидше. Проте наголосив, що ефект від їхнього використання стане потужнішим, коли пілоти будуть гарно навченими, а екіпажі та інша обслуговуюча команда – гарно підготовленими.

Через те він закликав зважати на думку військових фахівців, які краще знають дату готовності повітряних суден. Або ж коли партнери будуть готовими почати відправлення і доставлення F-16. «Чим раніше, тим краще”, – резюмував керівник НАТО.

Столтенберг повідомив, що кожна окрема країна-член НАТО сама визначає, чи надавати Україні F-16, і що у союзників різні підходи до цього питання.

Однак, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу підкреслив, що через розв’язану Росією насильницьку війну, Київ має право захищати себе, в тому числі атакуючи російські військові цілі поза межами України.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 влітку цього року. Зокрема, йшлося про червень.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *