Кирило Буданов. Фото з відкритих джерелКирило Буданов. Фото з відкритих джерел
0 0
Read Time:54 Second

За умови належної підтримки від союзників та збереження обороноздатності в поточному році, Україна матиме шанс розпочати контрнаступ у 2025 році. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов у бесіді з репортерами The Wall Street Journal, повідомляє сайт ГУР.

Він сказав, що після того, як українські війська покинули Авдіївку, на фронті залишається складна ситуація, але ворог також має труднощі. Зокрема, росіяни використовують більше снарядів, ніж можуть виробити. До того ж переважна більшість танків, які військове керівництво поставило своїм військам минулого року, застарілі.

Буданов зазначив, що російська професійна армія була переважною більшістю розгромлена в перший рік агресії, і зараз ворог відправляє на фронт не надто готових мобілізованих.

За словами керівника ГУР, російські війська у 2024 році все ще прагнуть повністю захопити Донецьку та Луганську області, але це для них – недосяжна мета.

Говорячи про майбутнє виснаження РФ та готовність до контрудару по ослабленій Росії у 2025 році, головний розвідник України підкреслив необхідність продовжувати підтримувати Україну партнерами.

Нагадаємо, раніше очільник ГУР говорив про те, що українські військові, які мають менше чисельності та озброєння, ніж агресори, знаходяться у складному становищі.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *