Зустріч щодо формули миру в Давосі. Фото: Міноборони УкраїниЗустріч щодо формули миру в Давосі. Фото: Міноборони України
0 0
Read Time:48 Second

Переговори щодо формули миру в Давосі, які відбулися 14 січня, відзначилися зростанням участі незахідних країн, але обмеженим прогресом у досягненні миру. Про це пише Financial Times.

Видання зазначає, що в зустрічі взяли активну участь представники Індії, Бразилії та Саудівської Аравії – країни так званого Глобального Півдня, які підтримують дипломатичні відносини з Росією. Західні чиновники оцінили це як позитивний сигнал.

Очільник Офісу українського президента Андрій Єрмак сказав, що переговори були “відкриті та дуже конструктивні”. Однак учасники зустрічі визнають, що її важливість підірвало рішення Китаю не брати участь у переговорах. При цьому Пекін є найважливішим союзником Москви.

Джерела FT розповіли, що під час зустрічі деякі незахідні країни повторили свою позицію, що Росія повинна бути залучена. При цьому вони вважають, що врегулювання має врахувати проблеми безпеки країни-агресорки, такі як прагнення України в Північноатлантичний альянс.

Своєю чергою західні партнери України переконані, що союзники РФ повинні використати свій вплив і дати зрозуміти Москві, що її вторгнення порушує статут ООН і підриває глобальну безпеку.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *