Громадяни Молдови голосують на виборах. Фото: biz.censor.netГромадяни Молдови голосують на виборах. Фото: biz.censor.net

Громадяни Молдови у неділю, 20 жовтня, віддають свої голоси у першому турі виборів президента держави та висловлюють свої думки щодо вступу в Євросоюз.

Про це повідомляє видання NewsMaker.

На території Молдови працюють 1957 виборчих дільниць, до них можна завітати до 21 години вечора. Тоді як для громадян Молдови, які проживають за межами держави, відкрили 234 пункти у 37 країнах. Тоді як для тих, хто перебуває у Канаді, США, Швеції, Норвегії, Фінляндії та Ісландії вперше можливо віддати голос поштою.

Загалом за пост очільника Молдови змагаються 11 кандидатів – це найбільша кількість висуванців після повернення до прямих виборів президента. Чинна лідерка країни Мая Санду прагне отримати цю посаду знову. Її головний конкурент  – Олександр Стояногло, колишній генеральний прокурор і кандидат від проросійської Партії соціалістів.

Стояногло прокоментував для російського медіа «РІА Новини», що у разі своєї перемоги перший візит здійснить у невизнане Придністров’я. Адже внутрішні проблеми країни важливі для подальшого діалогу.

Кореспонденти «Суспільного» зазначають, після голосування Мая Санду закликала мешканців обирати президента та визначатися у референдумі. За її словами, голос визначатиме долю наступних десятиліть.

Окрім виборів президента, громадяни Молдови беруть участь у конституційному референдумі, що стосується внесення змін до Конституції для можливого вступу Молдови до Європейського Союзу.