Борро зустрівся з Сибігою. Фото: МЗСБорро зустрівся з Сибігою. Фото: МЗС

Глава міністерства закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро завітав до України та наголосив, що рішення про відправку бійців КНДР на війну Росії з Україною може призвести до ескалації конфлікту.

Про це він повідомив політик на конференції з українським колегою Андрієм Сибігою.

Французький міністр наголосив, що якщо ця інформація все ж правдива, то таке рішення агресора матиме серйозні наслідки. За його словами, це відведе війну у новий масштаб ескалації. Тож нині є ризики, що ця війна перейде на територію Азії.

Барро додав, що такі дані щодо залучення у збройне протистояння північнокорейських військових свідчать про те, що диктатору Володимиру Путіну дедалі важче вести війну.

Тоді як український очільник МЗС Андрій Сибіга додав, що ведеться мова про величезну загрозу подальшої ескалації російської агресії проти України. А також про масштабування зон бойових дій та можливий вихід за теперішні межі й кордони.

За словами Сибіги, інформація говорить не про найманців, а про спеціальні військові підрозділи Північної Кореї, які будуть воювати на стороні російської армії проти українців. Політик каже, що це нова реальність, тому Київ просить жорсткої реакції партнерів на такий факт та дії для недопущення цього.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський стверджував, що Росія та КНДР нарощують союзництво. А вже 14 жовтня підтвердив, що Північна Корея фактично включилась у війну проти України.