Володимир Зеленський представив план перемоги в ЄС. Фото: скриншот з трансляціїВолодимир Зеленський представив план перемоги в ЄС. Фото: скриншот з трансляції

Український лідер Володимир Зеленський приїхав до ЄС у четвер, 17 жовтня, де зустрівся з главою Ради Європи Шарлем Мішелем, після чого представив на засіданні «План перемоги».

Про це йшлося під час прямої трансляції на сторінці президента в мережі Facebook.

Спершу Зеленський та Мішель провели брифінг із журналістами. За словами Мішеля, у нього є два послання до українського народу. Він зазначив, що ЄС на боці України, скільки це буде потрібно. Також він додав, що майбутнє України в Євросоюзі.

Натомість Володимир Зеленський наголосив, що важливо поділитися планом з усіма лідерами, які допомагають Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Після пресконференції Зеленський виступив перед європейськими депутатами. Він підкреслив, що єдність Європи – це теж зброя, яка може забезпечити безпеку для країн ЄС. Президент зауважив про важливість організації другого Саміту миру та анонсував рамкову «Формулу миру», яка включає всі аспекти відновлення.

За його словами, наразі триває вже п’ята зустріч щодо положень «Формули миру», цього разу у Франції, а у листопаді буде розроблено документ на основі всіх обговорень. Ним мають поділитися з представниками РФ на Саміті миру.

Зеленський стверджує, що Росію треба підготувати до чесної дипломатії та примусити до миру, у чому має допомогти «План перемоги». Він закликав європейських посадовців допомогти у його реалізації. Зеленський підкреслив, що війну можна закінчити до кінця наступного року, якщо вже почати слідувати плану.