Прапор Грузії. Фото: соцмережіПрапор Грузії. Фото: соцмережі

Велика Британія ухвалила рішення зупинити дію «Вордропського діалогу» із Грузією через відмову Тбілісі від курсу до Європи.

Про це проінформував посол Британії в Грузії Гарет Ворд для видання IPN.

Відповідно до озвученої постанови Сполучене Королівство планує скасувати переговори на найвищому рівні між представниками оборонних відомств обох держав та відмовитися від впровадження нової програми з кібербезпеки на території Грузії.

Водночас дипломат зазначив, що має надію на те, що після проведення виборів грузинський уряд повернеться до курсу на західні цінності, а це дозволить відновити співпрацю сторін. За словами Ворда, він сподівався на зміцнення стійкості Грузії, але уряд країни вирішив обрати інший шлях. Тож йому довелося чітко висвітлювати стурбованість Британії щодо цієї політики.

Посадовець додав, що західні партнери занепокоєні діями керівної партії «Грузинська мрія», адже вона розпочала висувати теорії змови, що союзники хочуть підірвати Грузію. Він стверджує, що саме з цих причин Британія вирішила заморозити на певний час «Вордропський діалог».

Посол наголошує, що після виборів вони хочуть побачити прямі докази щодо повернення Грузії на шлях до євроінтеграції.

Нагадаємо, «Вордропський діалог» започаткували ще у 2014-му. Відтоді це форма щорічної конференції на високому рівні між двома державами задля розв’язання питань щодо співробітництва. Назва формату походить від прізвища першого Верховного британського комісара в Грузії – Олівера Вордропа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *