Євросоюз відкладає біометричні перевірки на кордоні. Фото: trueua.infoЄвросоюз відкладає біометричні перевірки на кордоні. Фото: trueua.info

Євросоюз вирішив відкласти впровадження нового біометричного механізму контролю в’їзду для громадян країн, які не входять до об’єднання. Оскільки Нідерланди, Німеччина та Франція ще не підготували комп’ютерні системи.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Єврокомісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон наголосила, що наразі 10 листопада більше не розглядається як дата початку роботи нової системи в’їзду. Зазначимо, що раніше з цього числа планували впровадити контроль EES (Entry/Exit System).

Зокрема у закордонному паспорті більше не мали ставити штампи про в’їзд і виїзд. Натомість проводили б сканування біометричних даних, зберігаючи їх на 3 роки. За словами Йоханссон, нова дата старту нині невідома, адже можуть погодити й поетапне запровадження.

Відповідно до EES, на кордоні мають створити цифровий запис. Задля цього громадяни з країн з-за меж Європейського Союзу, які приїжджають до Шенгенської зони, мають зареєструвати свої відбитки пальців, просканувати обличчя та відповісти на кілька запитань.

У міністерстві внутрішніх справ Німеччини стверджують, що три держави, на які припадає 40% пасажиропотоку, досі не готові до запровадження цієї системи. Це пов’язано з тим, що організація EU-Lisa, відповідальна за ІТ-системи в ЄС, не надала їм потрібного функціоналу.

У Франції зазначили, що підтримують такі потрібні зміни, але їх слід підготувати належним чином. Натомість в Нідерландах не відповіли на запит про коментар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *