Компанії Китаю. Фото: ukr-china.comКомпанії Китаю. Фото: ukr-china.com

Західні політики мають докази, що китайські компанії в таємний спосіб здійснювали поставки озброєння до Росії. Про це повідомляє видання The Times.

Партнери Заходу отримали новий звіт, згідно якого китайська компанія відправила до Росії для випробувань цілий ряд спеціальних військових безпілотників. Їхнім пунктом використання вважається Україна.

Один з співрозмовників видання зауважив, що угода відбулася ще у минулому році, зокрема назви компанії він не надав. Втім зауважив, що наразі є чітка доказова база того, що китайські компанії постачають до Росії смертоносну зброю, аби надалі застосовувати її для збройного протистояння з українською армією.

За його словами, уряд КНР може не підтвердити таких даних, оскільки прагне тримати свою активну підтримку агресора в таємниці.

Джерела ЗМІ також зазначили про правдивість повідомлень агентства Reuters на початку тижня, які стосувалися того, що РФ створила в Китаї певну програму озброєнь для розробки і виробництва ударних безпілотників дальнього радіусу дії для використання їх по території України.

Зокрема російський електромеханічний завод «Купол» з Іжевську за підтримки спеціалістів випробував в Китаї нову модель БПЛА «Гарпія-3».

У НАТО вже прокоментували заяви обох видань та зауважили, що це викликає глибоке занепокоєння, тож союзники проводять консультації з цього приводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *